Vähän kasvatusjuttuja

Kuvien © Highstakes

Pentueita Quarterbackiin tulee tarkkaan harkitusti, useimmiten 1-2 vuodessa. Laadusta kun ei tingitä lainkaan, tärkeämpää minulle pentueiden suhteen on laatu kuin määrä. Kennelin nimiin odotan perusterveitä ja rodunomaisia bordercollieita, siksi harkitsen tarkkaan ennen pentueen suurempaa suunnittelua. Mitään tarkempia vaatimuksia en kumminkaan ota vanhempien värityksien suhteen, kunhan ovat sallituilla väriyhdistelmillä.
Ja kuten jo tuolla etusivulla mainitsin, kennelissä pääsääntöisesti kasvatetaan työlinjaisia bordercollieita. Täten vanhemmat tulevat tätä linjaa edustamaan parhaansa mukaan. Vaikkakin joskus meiltä on lähtenyt/mahdollisesti tulevaisuudessa lähtee sekalinjaisiakin kasvatteja (käyttö x näyttö-yhdistelmä).

Pentuja varaan enemmän kuin mielelläni rodusta vähänkin kiinnostuneelle. Voit olla joko kokeneempi konkari paimenten kanssa, tai sitten vielä aavistuksen untuvikko näiden suhteen. Uusille rodusta kiinnostuneelle voin suositella bortsua niiden avoimen ja hauskan luonteensa puolesta, sekä kilpailuihin koiriaan ilmoittaville tässä olisi vallan monipuolinen harrastus- että kisakaveri!
Kasvattieni ei ole pakko lähteä aina pelkästään virtuaalikenneleihin. Myöskin tallit/hoitolat/yksityiset ovat tervetulleita kyselemään pentua tiluksilleen jos vain kiinnostaa. Tärkeintä on saada pennuille pitkäaikaiset ja rakastavat kodit.
Vaikka itse olen suhteellinen epäaktiivisen aktiivinen osallistumaan koirieni kanssa virallisiin kilpailuihin, en tätä näe pakolliseksi kasvattieni omistajilla. Jokainen voi lähteä koiran kanssa tekemään sitä, mistä itse tykkää.

Yleensä annan kasvateilleni aina mukaan jalostusoikeuden, ellei siitä ole poikkeavasti mainittu. Myös pentuesivun sukutaulu kannattaa myöskin katsoa tarkkaan, sillä tarvittaessa kirjoitan sen yläpuolelle jos siellä jotakin tarkemmin huomioitavaa on jalostukseen liittyen. Tästä on toki tarkka selvitys, että minkä polven koirasta/koirista mahtaa olla kyse.Sijoitan myöskin mielelläni pentueista nartun sellaisesta kiinnostuneelle. Sijoituskoira meiltä tarkoittaa sitä, että asuu uudella omistajalla, mutta on osaomistajuudessa edelleen minullakin ennen tulevaa pentuetta.
Käytän narttua siis yhdessä kennelini pentueessa emänä, josta myöskin nartun omistajalla on mahdollisuus varata ensitilassa itselleen pentu jos haluaa. Pentueen jälkeen sijoittamani narttu siirtyy kokonaan omistajalle, eikä itsellä siihen enää muita kytköksiä ole kuin kasvattajan ominaisuus.

Jokaisen kasvattini virallisen nimen etuliitteeksi tulee Quarterback, mitä ei saa muuttaa tai poistaa koiran elämän aikana.
Kasvattajana minä rekisteröin aina pennut vFCIn rekisteriin, täten vältytään tuplarekkauksilta.

S u u n n i t e i l l a
Nämä yhdistelmät eivät välttämättä synny tässä järjestyksessä, mutta ne on laitettu alustavasti näin!
SkidiSju | 2020
YoloRiot | 2020
HittiUnna | 2020